Rehabilitering etter Covid-19
Dette er et tilbud til deg som har lunge-/luftveisskader som følge av gjennomgått covid-19, og har behov for døgnbasert tverrfaglig kompleks rehabiliterings i spesialisthelsetjenesten. Nedsatt lungefunksjon og/eller tungpust kan føre til nedsatt livskvalitet hvorpå rehabilitering kan være nyttig.
Ved Cathinka Guldbergs Sykehus får du hjelp til å mestre symptomer, utrede og behandle eventuelle senskader.
Varighet: 4-ukers opphold
Gjennom oppholdet får du aktiv opptrening med støtte fra et tverrfaglig team som består av leger, sykepleiere, hjelpepleiere, bioingeniører, psykolog, fysioterapeuter, idrettspedagoger, sosionom, ergoterapeut og klinisk ernæringsfysiolog.
Oppholdet gir deg gode muligheter til å utveksle erfaring med andre som er i samme situasjon og prøve ut nye aktiviteter/treningsformer.
Passer for
Cathinka Guldbergs Sykehus kan tilby rehabilitering til voksne pasienter over 18 år fra hele landet.
For å delta i rehabiliteringen må du ha et rehabiliteringspotensiale og være i stand til å delta i tilpasset fysisk aktivitet og andre tilbud under oppholdet.
Behandlingsdetaljer
I løpet av oppholdet vil du få økt kunnskap om egen helse, hvilke utfordringer du nå har fått og hvordan du kan komme deg tilbake til hverdagen igjen. Alle får oppfølging med lege, sykepleier/ hjelpepleier og fysioterapeut.
Mange som har vært alvorlig syke av Covid-19 har tung pust og er redde for at det er farlig å trene. Ved Cathinka Guldbergs Sykehus kartlegger vi din helsesituasjon grundig før du får et individuelt tilpasset treningsopplegg.
Basert på dine utfordringer får du oppfølging av Sosionom, Ergoterapeut, Klinisk ernæringsfysiolog eller Psykolog. Dette kan være temaer som arbeidsliv, NAV, daglige aktiviteter, kosthold / ernæring eller stress og angst etter den sykdommen og behandlingen du har vært igjennom. Du får opplæring, veiledning og undervisning, individuelt og i gruppe.
Hva kan jeg forvente av oppholdet?
Erfaringene viser at de som deltar i rehabilitering blir i bedre stand til å takle hverdag og arbeidsliv, og at utrygghet og angst reduseres. I det fysiske aktivitetsopplegget får du prøvd ut egne grenser.
Gjennom undervisning fra det tverrfaglige teamet og samtaler med andre i samme situasjon, lærer du mye om hvordan andre har mestret sine utfordringer. Bedre innsikt og forståelse skaper trygghet og bedre livskvalitet.
Kan pårørende være med? Pårørende kan ved spesielle behov og etter avtale være med på deler av oppholdet. Ta kontakt for pris.
Å leve med en kronisk sykdom rammer ikke bare den enkelte, men også de pårørende. Vi har tilbud for pårørende på Lærings- og mestringssenteret.